IVF centar „Balić“ je regionalni lider u liječenju neplodnosti i nadzoru rizičnih trudnoća prepoznatljiv i izvan granica BiH koji svoje usluge pruža još od 1996. godine. U proteklih 25 i više godina konstantno smo se razvijali i educirali, prateći tehničke novosti, te smo danas u prilici našim pacijentima pružiti vrhunsku uslugu koja nimalo zaostaje za svjetskom. Rezultati našeg rada su plod znanja, iskustva, savremene tehnologije ali iznad svega posvećenosti pacijentu koji je bio i ostao centar našeg interesovanja i djelovanja. Naša djeca žive širom naše Bosne, ali i u Evropi pa čak i u SAD od kojih najstariji ima 30 godina.
Naš tim pod vođstvom prof. dr. Devlete Balić, subpsecijaliste iz humane reprodukcije i prof. dr. Adema Balića, subspecijaliste iz fetalne medicine počeo je sa radom 1996. godine sa željom da savremene principe dijagnostike i metode liječenja neplodnosti učini dostupnim i našim pacijentima.
Pored iskusnog liječničkog tima laboratorij za vantjelesnu oplodnju vodi klinički senior embriolog certificiran od strane ESHRE-a: mr. sci. Džanan Osmanović.
Osim vantjelesne oplodnje, svakodevno primjenjujemo i druge metode liječenja neplodnosti kao što su: inseminacija, liječenje poremećaja ovulacije ali i tzv. neginekoloških uzroka neplodnosti kao što su: PCO, endometrioza, hipotireoza, inzulinska rezistencija, trombofilija i sl.
Minimalno invazivne ginekološke operacije kao što su: histeroskopija, transvaginalna hidrolaparoskopija i laparoskopija se rutinski primjenjuju u našem centru kako u liječenju neplodnosti tako i u pripremi za postupke vantjelesne oplodnje. Nadzor rizičnih trudnoća začetih u postupcima vantjelesne oplodnje je ono po čemu smo poznati i izvan granica BiH. Kontinuitet u radu i transparentnost rezultata, te kumulativna stopa trudnoća preko 80% su rezultati na koje smo ponosni.

Neplodnost je specifičan problem koji zahtijeva poseban tretman. Želimo vam pomoći i ubrzati proces tako da preporučujemo da prije dolaska u naš centar pripremite sljedeće nalaze:
1. Kliničke i ultrazvučne ginekološke preglede
2. Hormonski status žene urađen u vrijeme menzesa (FSH, LH, PRL, estradiol, progesteron, testosteron, TSH, T3 i T4, AMH)
3. Spermogram supruga

Ako nemate ove nalaze, možemo ih dogovoriti da se urade kod nas po cjenovniku koji imate na web stranici. Doktor koji izaberete će vas pratiti kroz sve faze liječenja i biti vam dostupan sve dok se proces ne završi. Pridružite nam se na našem putu od dijagnoze do bebe!

Zašto odabrati „Balić“ IVF centar

  • besplatno liječenje za parove koji imaju rješenje Fonda zdravstvenog osiguranja
  • iskustvo, znanje, stručnost, savremena oprema i prostor
  • individualan pristup, emocionalna, psihološka i svaka druga podrška!
  • akreditacija za postupke medicinski potpomognute oplodnje Ministarstva zdravstva FBiH i Agencije za kvalitet u zdravstvu
  • savremeno opremljen odjel za vantjelesnu oplodnju smješten na prvom spratu hotela Mellain koji omogućuje maksimalan komfor i podršku (parking, bazeni, fitness, hotelski smještaj, restorani i barovi, slanja banja)

Misija: Pomoći svakom paru da ostvari želju za potomstvom.

Vizija: Postati ustanova koja služi kao model kako je primjena savremenih medicinskih dostignuća i standarda, uz neprekidno usavršavanje moguća i na našim prostorima i sa domaćim medicinskim osobljem, te u konačnici imati rezultate na svjetskom nivou.