Značaj ultrazvuka u ginekologiji, akušerstvu i liječenju neplodnosti je nesporan, te je to i razlog zašto tome polažemo toliko značaja. Savremena 4D ultrazvučna tehnologija kao i naše znanje i višegodišnje iskustvo u njenoj primjeni omogućuje nam da brzo i bezbolno odgovorimo na mnoga pitanja. U zavisnosti od problema sa kojim se suočavamo, koristimo različite mogućnosti ultrazvuka od crno-bijelog sa živom slikom, preko kolor doplera, do 3D modova kao što su: omni view, VCI, TUI, AVC, rendering i HD live.

Preglede radimo na 4D ultrazvučnim aparatima (Voluson expert E8 i E10) sa vaginalnim i abdominalnim sondama visoke rezolucije koje omogućuju značajan kvalitet pregleda. Ultrazvučne preglede vršimo na svim pregledima i u trudnoći sa ciljem ranog otkrivanja anomalija ploda i genetskih oboljenja, kao i zastoja u rastu ploda i znakova prijevremenog porođaja.

Mjerenje nuhalnog zadebljanja radimo duže od 20 godina, po čemu smo definitivno lideri u širem regionu. Uveli smo i fetalni skrining i ekspertni ultrazvučni pregled u kliničku praksu kao značajan i nezaobilazan pregled u trudnoći, obučivši tu vještinu veći broj ginekologa.

Mjerenje dužine grlića i pregled njegove strukture u trudnoći značajno je za sprečavanje prijevremenog porođaja.

Preglede ginekoloških pacijenata i u vezi neplodnosti radimo upravo koristeći 4D ultrazvuk i sve njegove mogućnosti, te na taj način postavljamo tačnu dijagnozu, vezanu za otkrivanje anomalija uterusa, jajnika i jajovoda a time i adekvatno liječenje.

Svi ultrazvučni pregledi se rade na 4D ultrazvučnim aparatima.