Sara

Postovani, pijem redovno Adexu u svrhu kontracepcije, uvijek sam imala redovne cikluse i redovno sam isla na preglede i sve je bilo dobro do sada. Naime, prije 11 dana zapocela sam novi blister nakon sedmodnevne pauze (menstruacija je u medjuvremenu prestala) i upravo sam ponovo dobila menzes koji nije oskudan kao inace i otkako sam dobila osjecam laganu bol u donjem desnom djelu stomaka  . Zabrinuta sam jer unutar godine dana koliko pijem ovo mi se nije desilo, pa ako ikako mozete da me posavjetujete puno bi mi znacilo. Unapred hvala!

Nema razloga za strah. To se dešava a moguće je i da ima veze sa ovim što nam se dešava. Treba samo nastaviti redovno sa tabletama bez obzira na taj oskudan isjedak i popiti ih do kraja.


Enisa

Pozdrav ja sam vas pacijent Enisa Selimovic u u 38sam nedjelji trudnoce cjelu trudnocu koristila sam clecsan inekcije jer sam na nalazu na sve cetiri one stavke mutiran gen pa sam htjela pitat koliko cu clecsane koristiti posle trydnoce volila bih vase misljenje jer sam kod vas od pocetka trudnoce hvala unaprijed Adem Balic

Clexan se zbog bebe koristi do kraja trudnoće a poslije po eventualnoj preporuci doktora koji je bio na porodu a to može biti još 5 do 7 dana a ovisi o tome kako je porod prošao. Za vas je bitno da mirujete da pratite pokrete bebe i da dobijate na težini više od 500g sedmično. Ako dobijete bolove idete u bolnicu a ako ne na dan kad je termin, mada ja vjerujem da će se ostvariti uslovi za još jedan pregled prije poroda. 

Ida

Poštovani,
Danas je 15 dana kako sam uradila serklazu, sad sam 19tt trudnoće, do sad je sve ok mirujem. Zanima me moja terapija redovna je cleksana 0,4,siofor i folacin. A dodana mi je još apaurin 3×1 od 5 mg, buscopan 3×1 i utrogestan 3×2 (oralno)
Danas sam trebala na kontrolu kod dr. Jasmin al ova situacija mi nedozvoljala, s njim sam se dogovorila za 7 dana.
Mene zanima da li da nastavim sa kompletnom terapijom ili??

Pozdrav i vama dragi moji. Svu terapiju treba nastaviti uz mirovanje. Sad pregledi i nisu toliko važni za dalji tok trudnoće jer je serklaž urađen na vrijeme.

Ono što je bitno a što je u važim rukama jeste

  1. Mirovanje
  2. Nastaviti sa svom predloženom terapijom
  3. Redovno kontrolisati težinu (dozvoljeni prirast jeste 1kg mjesečno ili 250g sedmično)
  4. Ishrana meso i povrće (bez hljeba)
  5. Pratiti pokrete bebe
  6. U slučaju eventualnih bolova popiti vanredno Buscopan i utrogestan

NE BRINITE SAD PREGLEDI NISU TOLIKO VAŽNI DA MOŽDA TEK ZA DVA MJESECA ALI I O TOM POTOM