Budući roditelji,

svrha ove publikacije jeste da parove koji se bore sa neplodnošću bolje upoznamo sa najuspješnijom metodom liječenja neplodnosti, koju zbog nedovoljnog poznavanja zovu i vještačkom oplodnjom što je pogrešno, te je ostavljaju kad iscrpe sve druge metode. Nerijetko u tom izgube dragocjeno vrijeme, a u konačnici i bitku sa neplodnošću. Prije svega, važno izbjeći predrasude, a najbolji način za to jeste saznati sve o vantjelesnoj oplodnji, ali ne samo o manama i ograničenjima nego i o prednostima, te shvatiti o kakvoj metodi je riječ.

Vantjelesna oplodnja je složena metoda liječenja neplodnosti koja se bazira na spajanju spolnih ćelija (oplodnji) u laboratoriji, a ne u jajovodu žene. To nije “vještačka oplodnja”, kako je često nazivaju, jer se radi o oplodnji spolnih ćelija određenog para, dobivenih medicinskim metodama, koje će u ovoj monografiji biti detaljno objašnjene. Iako smo se trudili da budemo jednostavni i razumljivi ipak je moguće da bude određenih nejasnoća i dilema, te se nemojte ustručavati da nas pitate sve što vas zanima i što vam nije jasno.

Ono što je važno znati, jeste da se radi zapravo o medicinski potpomognutoj oplodnji, koja je 100% prirodna, te da se trudnoće, a i djeca rođena nakon ovih postupaka ni po čemu se ne razlikuju od druge djece i da ih danas svijetu ima više 5 miliona!

Publikaciju “Vantjelesna oplodnja” možete preuzeti ovdje.