Regionalni lider u liječenju neplodnosti, BH IVF Centar „DR Balić“odnedavno  je svoje kapacitete proširio i u BH centru za srce u Tuzli.

Drugi sprat BH Centra za srce u Tuzli  ubuduće će biti mjesto na kojem će se obavljati vantjelesna oplodnja i razni endoskopski ginekološki operativni zahvati na nivou na kojem se to radi u najboljim svjetskim medicinskim centrima.

Novi prostor je u potpunosti prilagođen visokim standardima. Idealni mikroklimatski uslovi, osiguran protok filtriranog zraka, optimalna i konstantna temperatura prostora, te potpuno prilagođena konfiguracija cijelog odjela, osiguraće radne uslove dosad neostvarene u regiji, kada je u pitanju vantjelesna oplodnja.

U novom prostoruće se obavljati i endoskopski ginekološki operativni zahvati vezano za liječenje neplodnosti ali i druge ginekološke bolesti.

Za one koji ipak moraju provesti više dana u bolnici, osigurani su idealni uslovi boravka i mogućnost da uz njih budu i njihovi najbliži, jer zgrada BH Centra za srce, osim vrhunskih operacionih sala, laboratorija i drugih medicinskih sadržaja, raspolaže i hotelom, restoranom, prostranim parkingom i drugim sadržajima potrebnim za duži boravak.

Iz BH IVF Centra dr. Balić poručuju da su uspješno počeli rad na novoj lokaciji uz pozitivne bete iz embriotransfera koje su radili upravo u prostorijama Centra za srce BH.

https://www.instagram.com/p/BvXADKGn3Hi

Ono što se neće promijeniti preseljenjem u novi radni prostor je jednak pristup svakom paru koji se obrati Ginekološkoj klinici dr Balić – svaki par je priča za sebe, svaki novi začeti život je čarolija za sebe.

Preko 30 godina radnog iskustva, izuzetno iskusan tim embriologa, ginekologa i drugih saradnika kao i visoki profesionalni standardi u kombinaciji s idealnim radnim uslovima u novom prostoru, garancija su da će medicinski rezultati biti još bolji.

Tim Ginekološke klinike dr Balić ponosan je što će dijeliti radni prostor sa drugim specijalistima, koji spadaju u sam vrh bosansko-hercegovačke medicinske struke, svaki u okviru svoje specijalnosti. Ovaj početak rada u novom prostoru, mogao bi biti prvi korak ka formiranju jednog bosansko-hercegovačkog centra za vrhunske medicinske usluge, u kojem će biti dostupne razne specijalističke medicinske usluge na svjetskom nivou.