Svjetski dan zdravlja obilježava se 7. aprila svake godine pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije. Ovaj dan se obilježava kako bi se izgradila svijest o određenoj zdravstvenoj temi čime bi se skrenula pažnja na prioritetne probleme od utjecaja na širu populaciju, kao i na važnost ulaganja u zdravlje.

Ovogodišnji Svjetski dan zdravlja posvećen je ulozi medicinskih sestara, njihova važnost i požrtvanost se najbolje vidi upravo ovih dana širom svijeta, u saradnji sa doktorima u bolnciama pružaju medicinsku pomoć zaraženima korona virusom, nesebično se izlažu od zaraze.

Svjetska zdravstvena organizacija u povodu Svjetskog dana zdravlja poručuje da treba ubrzati ulaganja u obrazovanje medicinskih sestara i primalja te povećati njihovu vidljivost i značaj unutar zdravstvenog sustava, zaposliti više medicinskih sestara, uložiti u njihove voditeljske vještine te ih poduprijeti u promicanju zdravlja i prevenciji bolesti.

BH IVF Centar “Dr. Balić” čestita Svjetski dan zdravlja svim medicinskim radnicima u nadi da će se epidemiološka kriza riještiti što prije kako bismo nastavili sa normalnim načinom života.