U nedjelju 28. oktobra u 9:00 sati na stadionu Tušanj održan je Drugi tuzlanski maraton u organizaciji Dr. Adema Balića koji ponosno nosi titulu najstarijeg maratonca i Ironmana.

„Organizovati maraton u Tuzli nije nikakav problem samo se treba javiti vrijeme i mjesto i uvjek će se javiti barem 30 – tak trkača koji će se pridružiti. Zamisao je bila da svi učesnici istrče onoliko koliko mogu i da na kraju sumiramo rezultate i da se družimo. Odziv učesnika je prevazišao moja očekivanja, očekivao sam 30- tak učesnika a prijavilo ih se 85“, kazao je dr. Balić.

Ohraben odzivom dr. Balić najavio je da pripre narednog maratona koji će biti održan 29.10.2019. godine počinju već u ponedjeljak.

„Ovaj maraton je jedinstven po tome što nema pobjednika, pobjednici su svi koji istrče limit, zato pozivam sve kreativce, sve sportiste, ali i one koji se ne bave aktivno spotom da dođu da se družimo, da trčimo, da osvoje svoja priznanja i svoje medalje“, poručio je dr. Balić.

Podršku održavanju Drugog tuzlanskog maratona dali su: Body Control, Primus, M bike shop, Radio Kameleon, Triatlon klubu Tuzla, JU ustanovi stadion Tušanj i, ARK Rekreativac.