U prepunoj kongresnoj dvorani Centra za srce BH Tuzla, jučer, 23. maja 2019. godine svečano je otvoren novi odjel BH IVF Centra “Dr. Balić”.

Svečanosti su prisustvovali eminentni stručnjaci iz oblasti medicine i prijatelji IVF Centra “Dr. Balić.” Ovaj veoma značajan događaj za BH IVF Centar “Dr Balić“ otvorio je prof. dr. med. sci. Emir Kabil, ugledni tuzlanski kardiolog i generalni direktor Specijalne bolnice “Centar za srce BH” Tuzla.

Prof. dr. sci. Adem Balić održao je prezentaciju na temu: “Prvih 25 godina BH IVF Centra Dr. Balić”, dok je prof. dr. sci. Devleta Balić prisutne upoznala sa budućim koracima razvoja BH IVF Centra “Dr. Balić”. Gosti su imali priliku uživati u nastupima plesnog studija “Sandoval” i mladim muzičarima Osnovne muzičke škole Tuzla.

– Centar je osmišljen tako da pored izuzetnog stručnog kvaliteta naših usluga, nudi moderan pristup liječenja neplodnosti. Prije svega to je jedna dijagnostička procedura koja se zove “Jedan korak do dijagnoze neplodnosti”, gdje se na jednom mjestu mogu obaviti sve ključne pretrage i da se u vrlo kratkom vremenu dođe do prave dijagnoze jer jedna valjana dijagnoza je uslov za uspješno liječenje – izjavila je prof. dr. sci. Devleta Balić.

Pored vrhunske usluge u liječenju neplodnosti, BH IVF Centar “Dr Balić” budućim pacijentima moći će ponuditi i uslove smještaja kao i provođenja cijelog dana u Centru, što će omogućiti da sa pacijentima uspostave bolji kontakt, jer komunikacija na relaciji pacijent i stručni tim je jedan od bitnih uslova za uspješan ishod u liječenju neplodnosti.

– Napravili smo uslove da u našoj Tuzli pacijentima pružimo vrhunsku uslugu na nivou svjetskih centara. Imamo sve resurse koje smo imali i prije, ali sada imamo znatno bolje uslove, kao npr. specijalne uslove za pročišćenje zraka koje prema mojim saznanjima niko u okruženju nema – rekao je prof. dr. sci. Adem Balić.