Almina
Smije li se uzimati neke tablete za poticanje ovulacije bez pregleda ? Obzirom na situaciju nemogućnosti pregleda i konsultacije, jedan mjesec sam koristila klomifen tako se zove ja mislim i od tada nisam više ništa. Lp

NE SMIJE
Ako slučajno u proteklom ciklusu nije bio ovulacije na jajniku može biti taj neprsnuti folikul koj pod uticajem stimulacije da poraste i da se pretvori u cistu. S druge strane neizvjesno da li će te moći doči na pregled kad to bude trebalo.
Malo strpljenja.


Almedina
Zašto se javljaju grcevi po stomaku pred ciklus i za vrijeme ciklusa koje tablete protiv bolova se smiju uzet

To je isuviše složeno pitanje da bi se mogao dati čestit odgovor bez pregleda.
To je tzv premenstrualni sindrom. Možete uzeti Brufen drg 400mg ali ako to dugo traje onda planirajte pregled kad se ovi virusi smire

BH IVF centar Balić


 

Amra
Postovana doktorice,
Prije godinu dana sam kod vas radila histeroskopiju radi polipa. I od tada pijem redovno Microgynon po dogovoru sa vama dok ne budem zeljela trudnocu. Moje pitanje je radi nastupajuceg mjeseca Ramazana, da li je problem da taj mjesec ne koristim terapiju, te nakon toga da nastavim redovno. Hvala vam na odgovoru.

Poštovana,
Nije problem naravno. Možete prestati koristiti ali i ako bi nastavili ne smeta. Tablete možete uzimati u vrijeme iftara.
Lijep pozdrav
Devleta Balić

Anela
Poštovani dr Adem mi je vodio trudnoću porođena sam prije 7mj posle porođaja imala sam samo dva puta redovan menzes posle je kasnilo i do 10dana s time da ste mi vi radili histeroskopiju odstranili polipe prije trudnoce pa ste rekli da je moguce zbog polipa da kasni menzes ali opet me brine da se nisu povratili..6marta sam dobila menzes imala samo dan malo nesto posle dva dana jos malo nesto i 15stog marta sam dobila obilno krvarenje koje je trajalo 7dana i posle toga se javila jaka upala koja jako boli unutrasnjosti a na vanjskom djelu jako svrbi na svoju ruku sam uzela vaginalete Macmirior 200 000 i.j. + 500mg dali bih mogla jos nesto da koristim?? Zbog epidemiološke situacije nisam nisam mogla doc na pregled ali svakako se vidimo a do tada lijep pozdrav i unaprjed hvala na odgovoru!!!

Uzmite Polyginax vag i Plimicol kremu za spolja


Dženita
Postovanje,samo da vas pitam nesto u vezi menstruacije
Zanima me prvi put se desava ovako da nisam dobila na vrijeme kasni vec 7 dana a zadnji put 27.2 bila menstruacija
Pa dosad uvijek za isti dan bude sada ovako
Ima li potrebe da se brinem u vezi toga

Poštovana,

Uradite test na trudnoću.
Lijep pozdrav


 

Ostanite u svojim domovima i pitajte nas a mi ćemo se truditi da vam pomognemo i na ovaj način dok se ne steknu uslovi da nastavimo sa pregledima.

[contact-form-7 id=”1806” title=”Kontakt obrazac 1”]

Pročitaj još i…