Senida
Postovanje,
Trudnica sam,34 sedmica,pijem buscopan i apaurin 3×1,preporuceno mirovanje.Na zadnjoj kontroli je bilo sve uredu,vas savjet za dalje,s obzirom na situaciju,lp

Nastavite tako uz kontrolu tjelesne težine tako da ne dobijete više od 500g sedmično pratite pokrete bebe i mjerite udaljenost dna materice i simfize koja u centimetrima treba biti kao i sedmica trudnoće u kojoj ste sada. Ma očekujemo da ćemo početi raditi iza 10 aprila pa ćemo vas pozvati 


Jasmina
Dobro vece .
Trudna sam 12+5tt posljednji UZ sve je uredu i nije bilo znakova opasnosti  unazad 7 dana sam dva puta primjetila vaginalnu sluz tamno smedze boje . Dobila sam terapiju duphaston, progesteron injekcije,   apaurin i buskopan.Vaginalne sluzi vise nema ali konstantno ima smeckasti iscjedak.Imam povremene bolove i pritisak u kuku . Da li imam razloga za brigu ?
Unaprijed hvala na odgovoru.

Razloga za brigu imate alii ne i za paniku. To je zbog brzog rasta materice ilii nisko položene posteljice. Sva terapija je ok s tim da bi trebalo duphaston 3×2 i uzeti Apaurin 3x2mg i Buscopan 3×2, strogo mirovanje i bez odnosa. TO će se smiirili ali u narednih 4 do 6 nedelja se može ponovo javiti te trebate biti oprezni. 

U toj afazi se pregledi ne rade, najranije 7 dana od prestanka krvarenja.  Morfološki ekpertni pregled se ne bi trebao raditi do se krvarenje sasviim ne smiri a može se uradti u narednih dva mjeseca!!!
Lijep pozdrav

Alma
Poštovani,
kod Vas sam trebala na kontrolu 22. 3. međutim odgođeno je radi trenutne situacije. Zadnja menstruacija je bila 20.12. Pijem utrogestan tri puta dnevno i prenatal jednom dnevno. Samo da provjerim da li nastavljam sa istom terapijom?
Unaprijed zahvalna pacijentica iz Zenice.
Srdačan pozdrav!

Samo vi nastavite sa tom terapijom a mi pocinjemo raditi iduce sedmice pa da imate na umu
BH IVF Centar Balić


Nermina
Poštovnje,samo da vas pitam sta bi moglo biti vec dva mjeseca menstruacija mi je slabija nego inace a imam neke čudne trzaje u stomaku nesto kad kucanje kapka to mi se dešava zadnjih 20 dana radila sam test na trudnoću negativan je zanima me sta bi moglo biti hvala vam.

Ponovite test sa prvom jutarnjim mokracom pa se javite
BH IVF centar Balić

[contact-form-7 id=”1806” title=”Kontakt obrazac 1”]

Pročitaj još i…